Filma të Studentëve — Tema të Diplomave

Lista e titujve të filmave që janë realizuar nga studentët e Universitetit të Arteve, në kuadër të mbrojtjes së temës së diplomës, dhe që janë mbështetur financiarisht nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë.


Viti 2022

1. “Fëmija”, skenari dhe regjia Enton Lazaj
2. “Flatline”, skenari Fatjona Katroshi & Enton Lazaj, regjia Fatjona Katroshi
3. “Punë me zarar”, skenari dhe regjia Ardit Vila
4. “Lucid”, skenari dhe regjia Enkel Mema
5. “Shkrepe”, skenari dhe regjia Edinjo Jahja
6. “Rasti i çuditshëm i Teresitës”, skenari dhe regjia Renis Hyka


Viti 2021

1. “Saze”, skenari dhe regjia Eva Marku
2. “Dritë e errësuar”, skenari dhe regjia Klaudia Poshnjari
3. “Batim”, skenari dhe regjia Mauro Zaçe
4. “X”, skenari dhe regjia Rigers Shimaj
5. “Aiad”, skenari dhe regjia Rolanda Nika
6. “Pse jo?”, skenari dhe regjia Tedi Arifi


Viti 2020

1. “Deri në mesnatë”, skenari dhe regjia Boiken Alimehmeti
2. “I Humbur”, skenari dhe regjia Ervin Xhixho
3. “Kriminel”, skenari dhe regjia Christian Liguori
4. “Lapidari”, skenari dhe regjia Fisnik Roshi
5. “Më ler të të ha”, skenari dhe regjia Laura Kulla
6. “Sonja”, skenari dhe regjia Ambra Cani
7. “Shpejtekspozim”, skenari dhe regjia Jonida Koci
8. “Bashkëjetesë”, skenari dhe regjia Genald Komino
9. “Anna”, skenari dhe regjia Kristina Rushiti
10. “Për një natë”, skenari dhe regjia Romina Ruda
11. “Ne të dy”, skenari dhe regjia Armejsa Kullolli
12. “Tirona”, skenari dhe regjia Anxhela Elmazi
13. “Umbra”, skenari dhe regjia Dario Haruni


Viti 2011

1. “Detyrë familjare”, skenari dhe regjia Lorina Beci
2. “Dyer, dyer,dyer”, skenari dhe regjia Kreshnik Saraçi
3. “Njeriu që leh”, skenari dhe regjia Ervin Zarka
4. “Miqtë”, skenari dhe regjia Gjergji Kalaja
5. “24 orë”, skenari dhe regjia Klaudio Bastari
6. “Sarina”, skenari dhe regja Olsi Tetaj
7. “Vdekja e lajmëruar”; skenari dhe regjia Eliodor Markja
8. “Pasion”, skenari dhe regjia Vivian Rama


Viti 2010

1. “Valsi i lamtumirës”, Skenari dhe Regjia Besian Kozma
2. “Shqipëri-Itali 1-0”, Skenari dhe Regjia Redi Treni
3. “Punë fëmijësh”, Skenari dhe Regjia Olti Hatillari
4. “Ushtarët alternativë”, Skenari dhe Regjia Geris Filipi
5. “Horizont pafund”, Skenari dhe Regjia Erenik Beqiri
6. “2 miqtë”, Skenari dhe Regjia Edlira Baholli
7. “Bojëqiell”, Skenari dhe Regjia Kelmend Karuni
8. “Legjenda e krishtlindjeve”, Skenari dhe Regjia Jonid Jorgji
9. “Horoskopi”, Skenari dhe Regjia Elkjana Gjipali
10. “Dritarja e spitalit”, Skenari dhe Regjia Bora Baxhaku
11. “Një ditë me mot të kthjellët”, Skenari dhe Regjia Odeta Cunaj
12. “Punë birrash, punë burrash”, Skenari dhe Regjia Tan Kazazi


Viti 2009

1. “Jetë paralele”, Skenari dhe Regjia Andi HAXHIHYSENI
2. “I miri, i keqi dhe i shëmtuari”, Skenari dhe Regjia Indrit KASMI
3. “Vdekja e gjysh Trifonit”, Skenari dhe Regjia Xhoslin RAMA
4. “Dita e parë e punës”, Skenari dhe Regjia Suela DEMIRI
5. “Përtej kufinjve”, Skenari dhe Regjia Evis LULE
6. “Mysafirët”, Skenari dhe Regjia Klajd PAPADHIMITRI